meer SMHO →  Vrijwilligers gezocht

Vrijwilliger worden bij SMHO

SMHO, de Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa, uit Meerssen is op zoek naar vrijwilligers (m/v) om onze ploeg enthousiaste vrijwilligers uit te breiden. Welkom!

1. Kleding ophalen
We zoeken mensen die met een bestelbus van SMHO, op vaste tijden, de kleding uit de containers in de gemeente Meerssen willen ophalen en daarna afleveren in het depot van SMHO in Bunde.

2. Kleding laden
We zoeken ook vrijwilligers die van tijd tot tijd, op oproepbasis, willen meehelpen bij het laden van kleding en hulpgoederen in de vrachtwagens richting onze projecten. Zodra er weer een vrachtwagen met hulpgoederen geladen moet worden, krijgt u vooraf van ons een mail met de dag en het tijdstip van laden. Het laden van kleding vindt plaats in Bunde.

3. Goederen ophalen
Van tijd tot tijd bieden mensen en instelling ons hulpgoederen aan die we gebruiken voor onze projecten. Denk aan bedden of ziekenhuisapparatuur. Die gaan we dan ophalen en naar ons depot in Bunde brengen. Ook daarvoor kunnen we chauffeurs gebruiken.

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?
Wie chauffeur wil zijn moet als kandidaat minimaal rijbewijs B hebben.U wordt via een schema ingezet op één van de drie routes langs onze kledingcontainers. U weet door dat schema ruim op tijd wanneer het uw beurt is om mee te gaan. Elke route vraagt 2 tot 3 uur van uw tijd.
Omdat we voor het legen van kledingcontainers een vast schema hanteren zijn deze werkzaamheden niet vrijblijvend.

Verder halen sommige vrijwilligers regelmatig spullen op bij mensen of instellingen die goederen schenken aan SMHO. Ook daarvoor kunnen we dus helpende handjes gebruiken.
Omdat voor deze incidentele ritten of het laden van vrachtwagens geen vast schema bestaat geldt hier geen verplichting: u helpt mee indien u beschikbaar bent.

Aanmelden kan bij SMHO-voorzitter Roel Boer, via roelof.m.boer@gmail.com. Hij is ook te banederen als u vragen heeft over het vrijwilligerschap bij onze stichting.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het beleidsplan?

Neem dan gerust contact op met ons bestuurslid
Neem contact op