Kleding

Kleding

In ons depot te Meerssen wordt de ingezamelde kleding in incidentele gevallen en op dringend verzoek van tehuizen uitgezocht en voor verzending gereed gemaakt door de leden van SMHO en hun echtgenotes.

Klik HIER voor de plekken waar onze kledingcontainers staan.

kledinginzameling-vrachtwagen

Het grootste gedeelte van die kleding wordt echter rechtstreeks en dus ongesorteerd door enkele vaste afnemers verkocht voor sortering en doorverkoop naar afnemers in onder meer Polen, Roemenië, Oekraïne, Hongarije, Litouwen en Afrika.

Deze opbrengsten gebruikt SMHO voor haar charitatieve projecten. Omdat SMHO alleen met betrouwbare partners samenwerkt, zijn wij verzekerd van een correcte afname en afhandeling van de benodigde export- en transportdocumenten.

Naast huis-aan-huis inzamelingen wordt ook kleding via kledingcontainers ingezameld.
Minimaal 3 keer per week worden deze containers door vrijwilligers geledigd en wordt de kleding opgeslagen in ons depot te Bunde.

Een gedeelte wordt uit gesorteerd en afgeleverd bij onze projecten in Polen en Roemenië. Het overige deel wordt via de handel afgezet. Van de opbrengsten hiervan financiert SMHO haar projecten en transportkosten.

kledinginzameling-subcat

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het beleidsplan?

Neem dan gerust contact op met ons bestuurslid
Neem contact op